BEDNA PLNÁ VÍNA

Vybrali jsme dvanáct vín – v Bedně má tak každý Mladý vinař jedno své. Když se našich vín napijete, řeknou Vám o nás víc než facebookové profily, oficiální informace nebo rozhovory. Jsou totiž taková, jací jsme my sami. Dáváme do nich kus svých osobností.

Protože nevěříme na konkurenci, ale na přátelství a vzájemnou podporu, rozhodli jsme se, že Vám každý z nás představí své oblíbené víno, které vyrobil jiný Mladý vinař. Kdo je autorem kterého textu a jejich plné znění se ovšem dozvíte pouze v dopise přiloženém do Bedny plné vína 🙂

Bednu plnou vína zakoupíte na našem e-shopu, zde.


Cuvée Leonard 2016 Dominiky Černohorské:

Pálavské vrchy, stará vinice, vydařený ročník, láska mladé vinařky, to je Cuvée Leonard, základního cuvée a premiérové víno.

Cuvée Růženka 2016 Libuše Vrbové:

Viniční trať Růženy, typické odrůdy pro Libušku Veltlín a Ryzlink, částečné zrání vína v dubových sudech. K tomu všemu si ještě připojte přírodní přístup při výrobě a máte před sebou typické Libuščino cuvée!

Sauvignonu blanc Sahara 2016 Romana Fabiga:

Sauvignon blanc SAHARA – přísné víno pro náročnější. Romanovy Sauvignony musí zabavit všechny. Sahara je krásně minerální se slanou dochutí a šťavnatou kyselinkou.

Ryzlink rýnský 2017 Lukáše Kovalského:

Ryzlink vystavený na krásné aromatice, vysoké mineralitě a krystalické čistotě. Přispělo k tomu i jeho zrání na jemných kvasničných kalech.

Neuburské 2015 Jakuba Herzána:

Bohaté aroma podložené medovými tóny, které vynikají i v chuti. Sofistikovaně vyrobený Neuburg v nejlepších letech, který hrdě opěvuje svoji odrůdovost doplněnou diskrétní kořenitostí.

Veltlínské zelené 2016 Reného Vrátila:

Komplexní a zároveň neskutečně elegantní víno. V chuti úžasně plný, pepřnatý s krásnou kyselinou. Tento Veltlín je mnohovrstevný.

Aurelius 2016 Petra Mikulici:

Aroma je totiž zajímavou směsicí květnatosti, především lipové, kořenitosti a také ovocnosti v podobě citronové kůry. Zároveň je ale ve vůni cítit určitá nazrálost ve formě medu a propolisu. Oproti tomu je chuť hodně o šťavnatém poměru cukru a kyseliny.

Chardonnay Mojmíra Baroně:

Chardonnay od Mojmíra vás rychle přenese svým pojetím do Burgundska – ráje této odrůdy! Je parádní, plné, krémové, na sudu dělané. Prostě učebnicové, že pane docente?

Rosé Čtvrté 2016 Honzy Stávka a Petra Hlouška:

Máte rádi rosé, suché rosé? Jasnou volbou je suché modrohorské rosé. Atraktivní korálově růžová barva vína s výrazným aroma drobného bobulového ovoce a třešní včetně pecky je stylově doplněna harmonickou ovocnou chutí s příjemnou kyselinou a velmi dlouhou sladko-hořkou dochutí.

Cuvée Bernety 2017 Ondřeje Dubase:

Pro někoho neuchopitelné, kalné, světle červené víno. Nekonečný rejstřík vůní, živá, šťavnatá, ovocná chuť, lehkost, ale zároveň obrovská komplexita.

Ryzlink vlašský  2016 Romana Bílka:

Zábavné, usměvavé, mladistvé svým charakterem, ale v hloubce své podstaty elegantní a sofistikované víno. Pro svou kyselinu nepostrádá jiskru, velice svěží. Vlašák s aroma čerstvého ovoce.

Sekt Nicolas Kamila Prokeše:

Jemné dlouhotrvající perlení, ovocnost, elegantně plná suchá chuť, díky delšímu zrání na kvasnicích. Neunaví. Nadchne!